vineri, 31 decembrie 2010

New year's resolution

Am descoperit de pe Google Analytics ca pe blogul nostru s-a ajuns (si) prin sarci pe goagal dupa "cum scapi de caca mai repede- durerea de burta rapid" (?!), "ce inseamna sfert matematic" (deci pana acum nu prea avem motive de mandrie...si ma voi opri aici), "statusuri de regret pentru terminarea liceului", "sange la dinti", "urlet de singuratate". In general, deci, mai mult dupa rau decat dupa bine.

Asa ca vom incerca anul viitor sa folosim mai mult cuvinte gen "armonie", "bogatie" (sufleteasca, desigur), "floricele", "veselie", "vis", "roz" "alb". Chiar daca pentru asta va trebui sa inchegam niste mici povestioare SF. 

Un An Nou macar cu 25% mai bun ca 2010! 
(si asa se politizeaza blogul pe zi ce trece...)

vineri, 24 decembrie 2010

Anton si tehnologia

Pe YouTube, Antonescu e cel mai tare la capitolul "iPhone si copii intre 0-10 luni". La categoria Anton e unic. Asa am hotarat noi, desigur. Insist asupra obiectivitatii si impartialitatii ce ne caracterizeaza si va dau mai jos dovada.

vineri, 17 decembrie 2010

Comunicat

Buna ziua,

Revenim cu un comunicat important pentru familie tara. Eu nu as fi pus problema asa, dar americanii au inceput, asa ca am intrat in joc. Deci in seara aceasta marea finala Layer Tennis. Singurul roman din competitie, Noper, a invins toti americanii cu care a stat fata in fata si a ajuns in meciul final.

Pe aceasta cale ii uram si noi mult succes si numai bucurii! Vom incerca sa stam departe de el in seara asta, sa nu deranjam procesul creator si sa votam pe twitter! Se voteaza cu "#lyt #noper".

Pa, ne ducem sa ne aruncam in lupte de strada berceniana prin zapada!

p.s. Dorim sa cumparam aceasta ilustratie pt headerul blogului nostru. Oferim un pic mai putin decat niste mii de euro pe care tb sa le platesc la casa de asigurari de sanatate, ca urmare a somatiei pe care am primit-o ieri. As dori sa deschid o cauza pe fb pt a strange banii, dar nu stiu cum. Astept it-isti cu experienta si ong-uri.

marți, 14 decembrie 2010

Noapte buna, copii!

Pentru ca nu toate lucrurile se desfasoara in ordinea lor fireasca, noi mai intai am dormit, si apoi nu am mai dormit. Noptile. In primele luni, Anton a fost wonderkidul care nu m-a deranjat noaptea. Dormeam ca un om normal, pana pe la 8. Poate chiar 9. Am prins chiar si 10. O data si 10 jumate. Asta fara pauza, ca asta e schepsisul de fapt. De vreo doua luni s-a terminat. Fara niciun motiv (sau poate cu unul nedescoperit de simtul meu matern deci foarte dezvoltat), Anton a inceput sa se zbata de vreo doua- trei ori pe noapte.

Cateodata scap cu apa. Anton, vrei apa? El, cu ochii inchisi, deschide gura (asta ca sa stiti ca intelege intrebarea chiar si in somn, si nu glumesc!!), gogaltaie (iar simt nevoia unor diacritice) niste h2o si se culca satisfacut la loc. Iar eu ii urmez exemplul.

Alteori, insa, apa nu este suficienta, si trebuie sa ma dau jos din pat, sa incalzesc apa, sa ii fac lapte si sa ma intorc sa ii dau sa bea ca sa ma lase in pace sa dorm. La inceput deschideam televizorul si ma uitam pana cand, cu burta plina, Anton sforaia linistit in patutul lui. De fapt nu pana atunci, si de aici izvoraste si problema mea, ci pana se termina filmul. Orice film prindeam la televizor, in general pe Hallmark - un film de duzina, sau pe ProCinema, in general cu Hercule Poirot. Si pentru ca trebuia sa aflu cine e criminalul, ramaneam cu televizorul aprins pana la final, rugandu-ma sa se termine mai repede, ca sa pot sa ma culc la loc.

Prinzandu-ma eu ca sunt pe cale sa dobandesc un nou obicei prost, m-am hotarat sa nu mai cedez acestei tentatii si sa incerc sa inlocuiesc televizorul cu altceva. Exact, cu telefonul. La ore foarte tarzii din noapte, optiunile sunt foarte putine, asa ca am ajuns pe facebook. Nici aici nu prea am de unde sa aleg. Statusuri cu "nu mi-e somn" sau "mi-e somn", dupa caz. Sau prietenul Craioveni de pretutindeni care mai prezinta cate o victorie a vreunui oltean emigrat cu succes(e) prin tari straine. Intr-un minut epuizam tot ce se postase in ultimele 6 ore. Asta pana cand m-am imprietenit cu National Geographic. Sau pana l-am apreciat, nu mai stiu exact.

Ziua lui National Geographic este noaptea mea. Active, amandoua. E suficienta o singura postare a noului meu prieten/ apreciat (in geneal informatii foarte interesante) si am cel putin 100 de comentarii de citit. Noi specii de bacterii, meteoriti, mame leopard, toate starnesc comentarii care mai de care mai interesante sau tembele. Citeam cu detasare, pana cand...

Intr-o noapte hranitoare, National Geographic posteaza urmatoarea informatie: "Imaginary chewing and swallowing can reduce your real appetite for specific foods, according to a new study. The discovery could lead to new ways to control obesity and battle other addictions."

Wow, I knew it! Am apasat pe buton si am iesit din aplicatia de facebook. Am deschis aplicatia de lanterna a telefonului pe care mi l-am plasat sub barbie si i-am soptit foarte serios lui Anton: "Frate, uite care-i treaba. Un studiu recent efectuat de cercetatorii britanici a relevat faptul ca mestecatul si inghititul imaginar pot reduce apetitul real pentru lapte. Asta cica ar fi o cale de a controla obezitatea si de a invinge dependenta de biberon. Eu stiu ca nu este cazul tau, mai ales ca te-ai situat intotdeauna spre limita inferioara a greutatii normale pentru varsta ta, insa coroborand rezultatele acestui studiu cu sustinerile doctorului Emil Capraru in emisiunea "Genialii" de pe TVR1 conform carora bazele obezitatii la adulti se pun inca din primul an de viata, eu zic sa o lasi mai moale. Si spun asta pentru tine, nu pentru mine... Asa stimulam si imaginatia, ca doar vrem sa fii un copil creativ, nu? Nu ma apuc acum sa iti dau instructiuni, sunt sigura ca ai inteles si singur ce trebuie sa faci. Totusi, nu ma pot abtine: deci, ne e foame noaptea? Ne imaginam un biberon plin cu lapte la temperatura ideala, pe care il mestecam si apoi il inghitim. Laptele, biberonul, nu conteaza. Oricum, totul e imaginar, deci nu ne poate pica rau la stomac. Si asa, absolut intamplator, poate mai si dormim. So... we're in this together, ok?".

Anton s-a uitat doar cu un ochi la mine, incruntat si deranjat de lumina, dar a dat afirmativ din cap. Stiam eu ca nu poate fi atat de greu! Atata vreme cat stii cum sa pui problema, folosind un ton ferm si argumente solide, stiintifice, copilul nu are de ce sa nu inteleaga si sa nu te asculte! Trebuie sa comunici, sa te impui si, din momentul in care stapanesti aceasta arta, uite cat de usor poti obtine ceea ce iti doresti!

M-am culcat linistita si sigura de rezultate. Care nu au intarziat sa apara, fix 24 de ore mai tarziu:


luni, 6 decembrie 2010

Copil cuminte, ce sa mai

Anton nu se mai dadea culcat in noaptea in care urma sa vina Mos Nicolae. Statea la panda (bine ca nu la koala, dar asta este o alta discutie - cu diacritice sau fara?), pe varfuri, dand din cap in ritmuri comerciale contemporane si rontaind la pat. Intr-un final de zi, cu putin timp inainte de ora 12, a cedat. Surprinzator pt nelinistea pe care o manifesta in legatura cu (ne)venirea mosului, nu s-a mai trezit pana dimineata. Cand dupa un biberon de lapte, s-a culcat la loc. La 10 jumate, insa, extrem de activ, a inceput sa cante si sa intinda capul, doar doar o vedea un pachet pe care sa-i fie scris numele. Intrucat nu ii gasise ghetutele pe niciunde (erau la mine in geanta, si hai de gaseste ceva intr-un astfel de loc in care salasluiesc haosul si haul), cadoul lui fusese abandonat intr-o punga de la Diverta, in bucatarie... 

Astfel de jucarii reprezinta fast-foodul copiilor. Cat timp nu au acces la McDonald's si KFC, porcariile de mancat sunt reprezentate de plastice, plusuri, cartoane. Eh, dar sa lasam si asta. Mai jos e dovada ca lui Anton i-a placut cadoul de la mosu, cadou pe care si l-a deschis singur. Bravooo!!!

p.s. Cand ati primit ultimul cadou aproape cat voi de mare?